Print

Svećice LPG/CNG Silver

Specijalne svećice za gas

BRISK pruža liniju proizvoda LPG/CNG Silver, koja je posebno razvijena za motore koji kao alternativno gorivo koriste gas (tečni naftni ili komprimovani prirodni). Trgovcima i serviserima ta linija omogućuje ne samo lakše servisiranje već i pouzdanost.

Odabir prave svećice za gas u prošlosti je uključivao mnogo faktora, što je često značilo dodatni posao, jer se sagorevanje gasa mnogo razlikuje od sagorevanja benzina (gas/vazduh smeša se mnogo teže pali). Kao posledica toga povećana je potreba za naponom koji proizvodi sistem za paljenje i mnogo je lošija startna sposobnost na niskim temperaturama. Potreban napon za paljenje rapidno raste, zajedno sa rizikom da se pokvare bobine ili drugi delovi sistema za paljenje, uz povećanje potrošnje goriva.

Takođe, gas/vazduh smeša gori na mnogo višoj temperaturi. Konvencionalni materijali elektrode i kućišta korodiraju mnogo brže u ovoj sredini i svećice takođe rasipaju više toplote. Do sada, najbolje rešenje je bilo da se sa standardnih svećica pređe na svećice od plemenitih materijala sa različitim toplotnim opsegom i u nekim slučajevima podesi zazor.

BRISK LPG/CNG Silver svećice za gas izrađene su od plemenitog materijala (srebra). Srebro ima odličnu otpornost na visoke temperature, toplotnu vrednost sa ekstenzijom i odličan je toplotni i elektro provodnik. Specijalno dizajnirani zazori i centralna elektroda, na BRISK LPG/CNG Silver svećicama, idealni su za sve motore koje pokreće tečni naftni gas i manuelno podešavanje zazora više nije potrebno!

svecice za plin

Ova linija svećica odgovara za više od 90% vozila i idealna je solucija za sve koji voze na gas . Zbog svih svojih navedenih karakteristika ima prednost nad konkurentskim proizvodima i jedinstvena je na tržištu.

Napon koji zavisi od svećice znatno je smanjen upotrebom centralne srebrne elektrode malog prečnika i smanjenom bočnom elektrodom.

Silver

Interval zamene:

max. 30.000 km - TNG
max. 45.000 km - benzin

Tečni naftni gas

Tečni naftni gas

Komprimovani prirodni gas

Komprimovani prirodni gas

Uporedni grafik života i potražnje napona kod različitih svećica:

A-line Grafik 1

 

A-line Grafik 2

 

Katalog svecica
Katalog grejaca