Print

Moto Svećice

Asortiman svećica za sve tipove motorcikala

Kompletan asortiman svećica za motore sastoji se od u praksi dokazanih vrsta.

Većina ovih svećica koristi tehnologiju srebrne legure na centralnoj elektrodi, sa smanjenim prečnikom, i sečenu bočnu elektrodu u obliku slova "A" ili centriranu prema centralnoj elektrodi. Na isti način su uređeni ostali tipovi sa kontaktima od platine ili NiCu centralnom elektrodom.

Uvećane oštre ivice elektroda ("A") obezbeđuju vrhunsku varnicu na duži vremenski period i istovremeno smanjuju zahteve za isporuku napona od sistema za paljenje. Sve to doprinosi poboljšanju paljenja smeše, čak i lošijeg kvaliteta. Bolje sagorevanje smeše, sa maksimalnim iskorišćenjem energije, značajno utiče na elastičnost motora pri manjoj brzini. Ova tehnologija je vrlo značajna za polje moto sporta.

Svećica označena kao BRISK Silver Racing L10S pionir je u toj oblasti i razvijena je u saradnji sa vrhunskim češkim "Go-kart Racing Stable JOKA" timom. Već se nekoliko godina isporučuje za montažnu liniju proizvodnog postrojenja TM Racing u Italiji . Registrovana je kao jedini deo (svećica) za motore klase ROK CUP od strane karting udruženja i spada u najrasprostranjeniju svećicu korišćenu od strane trkača iz češke republike u oblasti kartinga, motokrosa, endura i drugih. Ova svećica je pomogla da se osvoji prvenstvo Češke, evropsko prvenstvo i svetsko prvenstvo u raznim granama moto sporta. Među sledeće velike uspehe ove svećice potrebno je dodati uspešna testiranja obaveljna za svetski renomiranu kompaniju PRODRIVE. Ovo testiranje je kulminiralo sredinom 2007. godine sa izbacivanjem svećice BRISK Silver Racing ER12S za trke automobila Subaru Impreza sa turbo punjenjem (WRC specifikacije).

Za bolje orijentisanje kupaca sve ove "motorbike" svećice su obeležene numeričkim kodom kao što je na automobilskim svećicama proizvodne linije A-Line.

 

C
C

YC
YC

SS
S

SS
S

YPY
YPY

GS
GS

LGS
LGS

 

Katalog svecica
Katalog grejaca